utorok, augusta 30, 2005

Kde bolo tam bolo ..... II

Kde bolelo tam bolelo bol den ako kazdi treti. V dedinke Terchova zila jedna tarchava zena. Dagmar Janosikova rodena Kratenbergerova a jej muz Jonatan Janosik, vlastnim menom Weissman.

Ups to je ina rozpravka.

Kde sme to skoncili? aha uz viem.

Takze spravca zacal rozdavat licencie na antivirusovi software a spociatku vsetko vyzeralo v poriadku, lenze raz mu prisla postou velmi zvlastna ziadost. Jedna pani ho poziadala abi jej dal licenciu na antivirusovi software. Na kontrolu mu poslala IP adresu aby bolo jasne ze si tu licenciu nechce vziat domou.

A zacali problemi, pani totiz nevedla ze uz niesu registrovaný pod skolskimi IP adresami ale ze ich mali spravca po tom co sa im pokazil switch, si zaviedol vlastne IP adresy ktorými nahradil skolske. Horsie bolo ze ked sa pokazil switch zaroven s tým bolo odstavených aj niekolko firiem ktore pouzivali danu siet a aj za jej pouzivanie platili. Rozhodol sa ze aspon tento problem viriesi ajked mu bolo velmi luto ze nemoze mensiemu spravcovi pomoct s viriesenim jeho problemu a zapoji tam jeden zo svojich switchov. Predsalen ked niekto za nieco plati a nemoze to pouzivat tak urcite nieje spokojný zo sluzbami a radsej si najde ineho poskitovatela pripojenia do internetu, ktorý mu zabezpeci ze taketo vypadki sa konat nebudu a ak ano tak ich rýchlo viriesia.

Ale co cert nechcel, mali spravca sa rozhodol vzdorovat jeho snahe vyriesit aspon ciastocne tento problem s tym ze to neriesi problem ktory ma on (maly spravca) ale iba problem ktory tym vznikol spravcovi. A tak spolu diskutovali a debatovali az to nakoniec spravca vzdal, predsalen mudrejsi ustupi a tak si zbalil svoj switch a isiel prec. Mali spravca zistil ze moze svoj problem viriseit iným sposobom a tak zacal registrovat svoje vlastne IP adresy. Lenze pod timito adresami sa nedalo robit prakticki nic okrem prezerania stranok. Nedali sa robit videokonferencie ani nic ine.

A tak spravcovi nezostalo nic ine nez to tej pani visvetlit, ajked to nepochopi. Zaroven s tym sa snazil zabezpecit co najviac licencii aby sa mohol podelit s malym spravcom a tym pomoct aj ostatnim ludom na jeho sieti.

2 Comments:

Anonymous Anonymný said...

S tymi hrubkami to autor, dufam, nemyslel vazne. Neda sa to s nimi citat.

9:38 AM  
Blogger Tlalok said...

teraz neviem ci ste niekto novy alebo je to znovu ten isti clovek.tak ci onak pozrite si prosim moju odpoved pod predchadzajucim prispevkom.

3:57 PM  

Zverejnenie komentára

<< Home

TOPlist