utorok, februára 24, 2009

Kultúra (MP56)

Odhalenie pomníku

Dnes o 12:00 bol v Londýne na námestí Piccadilly odhalený pomník hudobnej skupiny Coil. Jedná sa o súsošie členov skupiny ktorá predbehla svoju dobu a je inšpirátorom súčasnej hudby. Takto sa skupine Coil dostáva konečne pôct aj na domácej pôde po tom čo po nich boli pomenované námestia, ulice ba dokonca v Stredoafrickej republike celé mesto. Dokonca aj v USA uznávajú prínos skupiny pre súčasnú hudobnú scénu. Odhalenie pomníku premiérom Veľkej Británie Jamesom Hackrom sa konalo za účasti osobností zo sveta hudby a hudobného priemyslu......
Pokračovanie na strane 8.

Projekt 100

V tohoročnom projekte 100 môžete zhliadnuť nielen skvelé diela filmovej histórie (Casablanca Reloaded, Nebo nad Nitrou, 7 astrogladiátorov, Honba za diamantom, Kameňák 4628...), ale aj pracovné zábery z 15. jubilejného neúspešného pokusu o sfilmovanie Jánošíka. Na vybraných miestach sa odohrá stretnutie s A. Chalimonovom, v ktorom si slávny ruský herec zaspomína o.i. na otca a syna Svěrákovcov.

Ďalší skvelý zásah

Boj proti počítačovému pirátstvu zaznamenal veľký úspech. Vo Veľkých Levároch zadržala zásahová jednotka MV FSŠ nebezpečného piráta L.M., ktorý na internete poskytoval celý rad programov zadarmo. Tieto programy vyvinul L.M. v spolupráci s ešte neznámymi spolupáchateľmi a poskytoval ich bez úplaty i bez certifikátu Microsoftu. Nad L.M. visí i hrozba stíhania zo strany SOZA, pretože komponoval hudbu, ktorú bolo možné zadarmo stiahnuť z jeho webovej stránky.
TOPlist