štvrtok, septembra 29, 2005

Ako vznikajú skriptá.

Dnes si povieme ako vznikajú skriptá. Teda popíšem vám tri názorné príklady.

Príklad prvý Ing P.

Ing P učí vlastní predmet a je to asi najžiarivejší príklad ako na vec. Ing p chodí hore dolu tri týždne, všetkých otravuje kvôli podkladom a potom sa doma pustí do písania. Úpravu má asi ako ja a gramatiku tiež podobnú takže keď to spíše dohromady, hodí si to na disketu, zoberie všetky podklady a papiere , prinesie kolegyni a tá mu spraví definitívnu verziu. Spoločne skontrolujú či sa niekde nepreklepla a nezmenila význam textu. Potom zoženie peniaze aby to kolegyni zaplatil a až potom to vydá.

Príklad druhý Ing S.

Ing S rovnako ako ing P učí svoj vlastní predmet avšak jeho postup je iný. Ing S nevie čo je to úprava a aj keď vie písať na počítači všetko dáva na papier. Tiež chodí a otravuje ľudí kvôli podkladom, potom vyznačí na papierik ktorý z podkladov sa kde nachádza v poradí a na jednotlivé podklady ich číslo poradia a celu tu kopu prinesie kolegyni na prepísanie. Snaží sa ich rýchlo vydať a kým ho kolegyňa neustále neotravuje tak si na peniaze čo jej ma zaplatiť nespomenie.

príklad tretý doc. P.

Doc. P zoberie svoje staršie skriptá pomení v nich potrebné dáta a prinesie si to na prepísanie potom to doma skontroluje porobí technické zmeny tipu tu by mala byt čiarka a miesto tohto slova dáme toto. Potom to znovu skontroluje a stojac nad kolegyňou jej diktuje opravy, zmeny a úpravy. Potom chodí pravidelne tri - štyri krát za deň buzerovať prečo to ešte nieje. Na zaver sa výdaju skripta a on tak po pol roku donesie kolegyni veľkodušne bonboniéru miesto toho aby jej vyplatil peniaze ako to je v zmluve.

príklad štvrtí doc. K.

Docent K zoberie českú učebnicu na papierik vyznačí ktoré strany treba prepísať do slovenčiny a bez ohľadu na to ako to sedí alebo nesedí to vydá ako skriptá. O peniazoch nemá význam sa sním baviť.

4 Comments:

Blogger Fifteen said...

hehe ... najjednoduchsi pripad je viac ako 60 rocny doc. K ... a vsetci su cmeliaci ...

8:24 AM  
Blogger Fifteen said...

btw. pozeram ze blogger zaviedol ochranu pred komentarovym spamom ... velmi dobre ...

8:25 AM  
Blogger Tlalok said...

Fift Security mosi byt aj u nas cmeliakov :-)

tak tak bez publikacii neni co citovat :-)

10:54 AM  
Anonymous Anonymný said...

Heh, nowell to absolutne vystihol - zaklinadlom je publikacna cinnost a aj akreditacie kde sa ta publikacna zohladnuje...

12:45 PM  

Zverejnenie komentára

<< Home

TOPlist