streda, októbra 05, 2005

Výskum na tri spôsoby

Výskum ako platená dovolenka.

Predstavte si že ste mladí inžinier, phd a mate možnosť ist na mesiac do Turecka (Dánska, USA, Belgicka, Bieloruska atd.). Jediný problém je v tom že dokonca aj keď to mate ako študijní pobyt musíte stále zaplatiť celkom slušnú sumu, plus letenku a samozrejme zobrať si vreckové. A tu ako pomocne laso sa objaví výskum. Stačí ak ste na nejakom výskume ako spolu riešiteľ a mate možnosť ist do vybraného štátu zadarmo. Vy si len zoberiete nejaké peniaze navyše a mate vystarene. Mate síce nejaký program ale v porovnaní s vaším úväzkom je to smiešne a navyše máte volné víkendy.

Výskum ako platene články.

Ste 45 roční docent ktorý zbiera body do publikačnej činnosti a nepohrdne ani tými peniažkmi navyše. A tu prichádza na rad výskum. Ako zodpovedný riešiteľ máte možnosť nechať si preplatiť cestu, ubytovanie, stravu a uverejnenie článku. Proste darovaní bod a navyše pekný výlet. Pekne sa tam o vás postarajú a okrem 15 minút na prezentáciu príspevku plus desiatich na diskusiu máte volný program.

Výskum ako prilepšenie.

Potrebujete písať pracú alebo článok či proste pozerať film? Žiadni problém ak si môžete napísať výskum tak nieje čo riešiť. Pracujete na univerzite a tá má uzavreté výhodne -nevýhodné zmluvy s rôznymi firmami a tým pádom síce nemáte boh vie aký vyber ale za takú sumu že si môžete kúpiť o triedu lepší notebook alebo dataprojektor, pripadne obidve veci. Jedine čo treba spraviť je napísať výskum a ako spolu riešiteľov správnych ľudí. A máte doma prenosné kino zadarmo. No neberte to.

Aj takto vyzerá výskum v podaní niektorých ľudí.

TOPlist