piatok, februára 24, 2006

Legislatíva (MP56)

Zmena zákona číslo 45 zb. 2042/411, paragraf 6 „O úplatkoch v štátnej správe“. Zmenia sa sadzby pre podplácanie úradníkov. Za podplatenie poslanca aby využil svoje dobré vzťahy s istými občanmi a pomohol nám, odteraz zaplatíme od 50 000 do 100 000 a z toho ešte zaplatíme 15% Daň z úplatku. Na podplatenie ministra vlády vo veci ktorá sa priamo netýka jeho ministerstva zaplatíme minimálne 250 000 plus daň, ak je to v kompetencii jeho ministerstva zaplatíme 500 000 a viac.

Rovnako sa zmenili aj výnimky zo zákona o podplácaní a boli doplnené o niektoré sektory zdravotníctva a životného prostredia. Podľa nového zákona porušenie takejto výnimky vás bude stáť úplne všetko. Váš majetok bude kompletne konfiškovaní štátom.

Pokračovanie na str. 6

Súvisiace články:

Opozícia navrhuje ďalšie výnimky.

streda, februára 22, 2006

Británia a Holandsko ponúkajú pomoc (MP56)

Veľká Británia a Holandsko ponúkli KĽDR pomoc.
Ako uviedli ich zástupcovia sú ochotní darovať KĽDR svoje zatiaľ nezlikvidované zásoby LSD.

Premiér KĽDR Jozef Vladimír Oceľ poďakoval za ponuku, no bližšie sa k nej nevyjadril.
Lekári doteraz neurčili možné následky ktoré mohli demonštranti utrpieť.

Pokračovanie na str. 4

Súvisiace články:

Je to výsmech nášmu štátu hovorí líder opozície.

utorok, februára 21, 2006

Demonštrácia v Košiciach (MP56)

Dnes o 12:00 rozohnali poriadkové sily KĽDR zhromaždenie asi 5000 rómskych občanou protestujúcich proti súčasnej vláde. Samotní akt rozohnania davu vodnými delami je sprevádzaní minimom protestov lebo nikto nevie vysvetliť jeho kontroverzní výsledok.

Vzhľadom na Zvolenskú konvenciu nemohli poriadkové sily použiť slzotvorný plyn ani podobné látky a tak rozhodli že proti davu použijú vyradené zásoby LSD zmiešané s vodou.
Asi hodinu po zákroku začali malé skupinky zdrogovaních Rómov upratovať sídlisko Luník IX.

Podľa odhadov starostu Luníku IX bolo do teraz vyzberaných 3,5 až 4 tony odpadkov. Vláda KĽDR prisľúbila pomoc s odprataním vyzbieraných smetí.

Pokračovanie na str. 4

Súvisiace články:

Bude treba Zvolenskú konvenciu upraviť?



pondelok, februára 20, 2006

Konfigurácia PC

Vždy som rozmýšľal či sú väčšími géniami ľudia ktorý dokážu napísať dobrý software alebo ľudia ktorý k nemu píšu užívateľské príručky. Teraz už viem :-) Áno sú to tí čo píšu príručky.

Práve som prodekanovi inštaloval jeden software a z nudy som počas inštalácie začal listovať priložením manuálom. Na šiestej strane je uvedená nasledovná minimálna konfiguráciu pre “mono” verziu, “CPU Intel Pentium 166, 128MB RAM, CD-ROM, 240MB miesta na HDD”. No zoberte si tu genialitu, bez toho aby s tým softwarom robil vám dokáže povedať že na vašom procesore značky AMD vám software nebude fungovať.

Môj názor o genialite autorov príručiek sa potvrdil na poslednej strane kde moje oko padlo na kolónku “Minimálna konfigurácia počítača”, kde sa uvádza nasledovne “PC pre mono verziu: Pentium 300MHz, 128MB RAM, 1GB miesta na HDD z toho 100MB voľných”.

Úplnú vodku na zaver tomu nasadila zadná strana obalu kde sa nachádza nasledovná informácia “PC pre mono verziu: Celeron 300MHz, 256MB RAM, 4GB miesta na HDD z toho 100MB volnych”.

Nádherná ukážka dynamického predvídania zmien a optimalizácií softwaru ešte pred jeho dokončením.

P.S.: ten software používa ako databázu MSSQL server.
TOPlist