utorok, apríla 04, 2006

Archeologický objav storočia (MP56)

Skupina archeológov objavila náhodou ruiny nad zásobami ropy v severozápadnom Texase.
Výprava pôvodne smerovala do Nového Mexika kde mali skúmať vykopávky indiánskeho národa Hopi. Náhodou sa zastavili na obed a dotankovanie paliva pri jednej pumpe v Texase keď prišla veľká prietrž mračien. Pri pokuse o vyprostenie áut z blata objavili kus steny jednej zo stavieb. Okamžite poslali oznámenie do archeologického inštitútu Univerzity v Dallase a zároveň zahájili vykopávky.
Ako povedal vedúci výpravy profesor archeológie Emmet Brown „Vykopávka ukazujú že ide o jedno z troch stredísk v Texase a zároveň zo zatiaľ vykopaných dôkazov sa dá povedať že sa jednalo o zatiaľ neurčený arabsky kmeň. Osídlenie ktoré sme našli je podľa nájdených dôkazov najmladšie, takže tie najúžasnejšie objavy na nás stále čakajú. Zatiaľ sme neboli schopný lokalizovať polohu zvyšných dvoch osídlení. Vykopávky zatiaľ pokračujú a musím s úžasom povedať že tato kultúra bola v niektorých smeroch rozvinutejšia ako sme predpokladali. Dokonca dokázali primitívnym spôsobom ťažiť ropu.“
Zdá sa že Kolumbus nebol druhý ale až tretí objaviteľ Ameriky.

Pokračovanie na strane 9

Ako nájsť starých známych

Kde bolo tam bolo mal som raz kopu známych ktorý mali rovnakú krvnú skupinu ako ja SFFK Belit pozitive. Ako to už chodí ľudia sa rozliezli do sveta za prácou, školou či životom. Par z nás ešte zostalo v kontakte ale podaktorý o sebe nedali viac vedieť a to dokonca ani keď prišli do nášho rodného mesta.
Dnes som len tak akousi náhodou zablúdil z jedného blogu (Kozo aka Africko) na osobné stránky Radovani Straube. Vzhľadom na štruktúru stránky som len rýchlo preletel úvod a chystal sa kliknúť na niektorý link v menu, keď sa v mojej hlave spojili dva obvody a donútili ma znovu prejsť na spodnú časť stránky a overiť si či naozaj moje oko zbadalo meno Ivan Komáromy aka Roxon. A skutočne to meno tam bolo. V celom svojom živote poznám iba jedného Roxona a teda chuť overiť si či je to naozaj on bola veľká. I klikol som na link a čuduj sa svete je to naozaj on. Najlepší dokaz sa nájde v sekcii Fotodokumentácia kde na niektorých fotkách figuruje Roxon osobne.
Je trochu smutne aby sa človek o svojich priateľoch dozvedel z netu. Je smutne že sa nedokážu ozvať keď prídu do NR. Takže pre tých ktorý ich už dlho nevideli je tu aspoň mala možnosť uistiť sa že ešte žijú.

P.S.:
Bol by som mu aj odkaz zanechal ale nejako mi tam chýba guestbook.

TOPlist