streda, júna 28, 2006

Synovia Medvedice

Tak vážení a milí konečne sme sa po dlhšej odmlke spôsobenej jarnou únavou, letnými teplotami, pracovnou zaneprázdnenosťou a našou lenivosťou odhodlali pokračovať v písaní.
Tému dnešného príspevku som náhodou včera zbadal v TV novinách. Obvykle nudná a nezaujímavá správička pred koncom sprav. Nepatrím k zanietením ochrancom prírody ako naši zeleni. Podľa mňa toho robia až príliš malo pre ľudí a mi sme predsa tiež súčasťou prírody. Ale po tej včerajšej správe môžem s nimi len súhlasiť ako sa sebecky k prírode správame.
Kdesi čosi sa na hranice Osteraichu a Dojčlandu zatúlal medveď. Prešiel stovky kilometrov zo severného talianska hľadajúc si družku na parenie. Rakúšania boli pôvodne nadšení lebo medveďa v tých končinách nevideli veľmi dlho( možno by mali prísť na dovolenku k nám), avšak potom čo si začal medveď hľadať obživu rozhodli sa ho zastreliť lebo vraj zabíjal zver pre potešenie.
Príde mi smiešne ak niekto tvrdí že medveď zabíjal pre potešenie ak ho videli ako sa snaží vytiahnuť z včelích úľov medové pláty. Rovnako ako považujem za smiešne tvrdiť že medveď požierajúci malú ovcu zabíja pre potešenie. Ak by ho zachytili ako zabije 4-5 ovci a ani sa ich nedotkne tak povedzme.
Z môjho pohľadu je to sebecké a neobjektívne konanie. Veď mi ľudia zabíjame pre potešenie viac ako iné tvory na tejto planéte a postihovaní nieje nikto. Veď aj mi ľudia sme súčasťou prírody a z jej pohľadu sme len dobre vyvinuté zveri.
Preto navrhujem aby sme strieľali všetkých tvorov ktorý zabíjajú pre potešenie a teda plytvajú životom aj surovinami. Ako prvých navrhujem postrieľať poľovníkov keď že ti zabíjajú pre potešenie a trofeje najviac.

Howg

P.S.: dúfam že ti rakúski poľovníci zaplatili za možnosť streliť si jediného medveďa na území rakúska riadnu kopu peňazí.
TOPlist