pondelok, marca 27, 2006

Nadávame po slovensky

Tak som chcel dnes vynadať jednému človeku ktorý sedí tu neďaleko. Lenže ako to spraviť aby som nepoužil typické slovenské nadávky na k a p a ich variácie? Spomenul som si ako nás učili nadávať páni Lasica a Satinký. Tí síce nepoznali internet ale aj tak pár pekných slov našli. Ja som využil možnosti uja Googla a chcem vás teraz zoznámiť s výsledkami. Ak by tam niekto zbadal slová ktoré pozná z jednej diskusie na Sme blogu tak sa nehnevajte ja som len použil všetky dostupné zdroje :-)(niektoré slová sú dva krát, mužska a ženská verzia)


Oplan - Kikimor
- Lapikurkár - Koňokrad - Pačmaga - Ceľban - Ozembuch - Kleofáš - Potlkeň - Ochľasta - Drndaj - Odzgaň - Kľampa - Paskuda - Nalpa - Šklban - Ťulpas - Hastroš - Oštinoha - Hebedo - Chriašteľ -
Utrimiskár - Cmuľo - Čilek - Galgan - Goldoš - Groňo - Halapirkoš - Jašťor - Kľago - Kolodej - Kujón - Ľaľo -
Lecikto - Lušták - Obšivkár - Poľagan - Poťmák - Pšocher - Rašmák - Skydoň - Tarandák - Čilečka - Drnda - Gryňa - Hlapirka - Hojda - Hojštra - Lecična - Lojda - Lušta - Murcka - Poťma - Rádzga - Sajha - Taranda - Psoväč

No a keď sme už pri L+S nedá mi nespomenúť ich najslávnejšieho hosťa Miloša Kopeckého a umenie s akým predvádzal urážky vo filmoch, „Kdyby blbost nadnášela, vy by ste se tu musela vznášet jako holubička.“ . Mám tu pre vás pár urážok a ak máte nejaké nadávky alebo urážky v slovenských nárečiach smelo ich postnite článok updatnem hneď ako bude dostatok materiálov, ak náhodov viete prekladi do spisovného jazyka možte ich pribalit tiež.

„Ak to, čo máte na sebe, je norkový kožuch, tak veľa zajacov žije v ilegalite“
„Ak by ste žili zo svojho dôvtipu, zomreli by ste od hladu...“
„Si taký malý, že keby začalo pršať, zistíš to ako posledný...“
„Musíte byť starší, ako vyzeráte. Nikto nemôže tak rýchlo osprostieť“
„Zatvor konečne ústa, nech vidím zvyšok tváre!“
„Keby ste mali mozog, boli by ste veru nebezpečný...“

Na záver sem ešte dohodím niekoľko zaujímavých on-line slovníkov:

stránky dedinki Lokca obsahujú aj miestni nárečový slovník.
Slovensko-Šarišsko-Zemplínsko-Spišský slovník
Šarišsko-Slovenský slovník
Moravsko-český slovník



Enjoy :-)

P.S.:
trochu oneskorene ale s o to väčšou radosťou vám teraz dám link na rozsiahlu zbierku slovenských nadávok ktorú dal dohromady Tomáš Ulej aka Niemand Mehr. Z jeho pôvodnej zbierky ktorá vyšla na jeho blogu som vychádzal pri písaní tohto príspevku.

TOPlist