piatok, augusta 18, 2006

Keď vyrastie bude z neho vrah a Bloger, násilník

Síce nám to Paľko Hammel takto nespieva v origináli ale mne sa tato obmena celkom páči:)

Tak som si dnes povedal že sa mi nechce robiť a miesto nejakej tej užitočnej práce sa budem v robote flákať. A aby to nebola zase až taká nuda tak som si začal náhodne vyberať blogy z blog.sme.sk (alebo skôr blog.koš.sk ?), dúfam že zástupcovia tých naozaj kvalitných blogov na SME sa neurazia.
Ako som si tak preklikával z jedného blogu na druhy zistil som že módna vlna "keď nebloguješ nie si" začína opadávať. Veľa blogov som našiel opustených po prvom, druhom maximálne tretom príspevku. Asi polovica je neupdatovana od mája a podaktoré aj viac než rok. Možno by nebolo od veci ak by admini premazali neaktívne blogy, prípadne ich presunuli do nejakého archívu.
Ďalej sa mi podarilo zistiť že ženy svojim blogom väčšinou zverujú svoje city, často píšu poéziu a mnohé z nich aj o umení. Na druhej strane chlapi bývajú vecní, väčšinou píšu o politike, technike alebo cestovaní a city sa prejavujú iba v súvislosti zo zvyšujúcou sa hladinou nasranosti alebo záchvatmi smiechu.

Je pravdou že tento príspevok vznikol iba a len kvôli tomu aby som sa nenudil. Je pravdou že obsahuje moje subjektívne názory. Je pravdou že sa týka len blogov na blog.sme.sk. Je pravdou že väčšina blogov na blog.sme.sk nestojí zaveľa. A rovnako je pravdou že sa tam nájdu aj také nevídané skvosty ako je Lidkin blog.

P.S.: tento príspevok som dopísal predvčerom ale Opera9 sa rozhodla nespolupracovať s blogspotom a tak som musel pracne vyhrabať Firefox.

pondelok, augusta 14, 2006

Parcon 2007

Tak vážený čitatelia. Po menšej odmlke a dovolenke som sa odhodlal zase niečo zosmoliť dohromady. A o čom to bude?
Nuž chvíľu trvalo kým sa mi to uležalo v hlave a nápad na príspevok vyplával na povrch. Potom ma pochytil záchvat smiechu ktorý nie a nie ustúpiť. Nakoniec držiac si jednou rukou bránicu a druhou pomáli ťukajúc do klávesnice (jedným prstom aby som nemusel veľa opravovať) som začal tvoriť.

Kedysi dávno v roku 4 NSK* a zároveň aj štvrtom roku vlády kráľa Vladimíra I ....... no dobre zase tak dávno to nieje, aj keď ten rok sedí, som sa účastnil svojho prvého a zatiaľ aj jediného Parconu (Spišská Nová Ves). Vtedy sme pod dojmom udalostí a naplnení sebadôverou začali plánovať Parcon v Nitre, pracovne nazvaný KurwaCon (Kurwa dobrý con). Samozrejme ako všetci sme stroskotali na nedostatku sponzorov a postupnom upadaní do letargie ba priam až nečinnosti.
Plánovanie sme prenechali iným, schopnejším a veslo sme sa účastnili aspoň na Draconoch a Istroconoch. Po nejakom čase (cca v roku 2001) to v klube začalo nejako škrípať, ľudia prestali chodiť na stretnutia a vlastne až na par vytrvalých aj na coni. Podaktorý sme zleniveli, podaktorý sa odsťahovali či žijú inde a tých par odhodlaných to nevytrhne z biedi.
Kdesi čosi ešte začiatkom mája to myslím bolo, pred tým ako sa konala Vartovka (Vartacon v BB), donieslo sa mi že v Nitre bude Parcon. Zasmial som sa tomu ako dobrému vtipu a nechal to tak. Lenže onedlho, už po Vartovke mi prišiel mail od Havrana ktorý potvrdil že Parcon 2007 je v Nitre. To už mi nedalo pokoja a začal som dumať ktorý samovrah sa odhodlal niečo také organizovať. Odpoveď som vedel aj sám ale potreboval som to potvrdiť a presne to Havran aj spravil. Áno vrchným šéfom, cappo di tutti cappi, a najväčším zo všetkých organizátorov (podľa všetkého najväčší aj telesnými rozmermi) je Martin "Šimon" Schuster. Nie že by som Šimonovi neveril, jeho schopnosti presviedčať ľudí a organizovať akcie je veľký, ale predsa len organizovať akciu v meste na druhom konci republiky nie je žiadna sranda. Akcia by sa mala odohrávať v Agroinštitúte v Nitre. Viac informácii sa mi zatiaľ zhromaždiť nepodarilo a oficiálne stránky sú na informácie ešte skúpejšie ako tento môj príspevok.

Toš Šimone držím palce nech sa to podarí ( v najhoršom na pomoc povoláme Matúša). A keby aj nie aspoň sa konečne po piatich či šiestich rokoch stretne väčšina členov SFFK Belit.

P.S.: Autora článku o Vartacone na www.fandom.sk by som týmto chcel poprosiť aby si opravil miesto konania z Agrokomplexu na Agroinštitút. Predsa len Agrokomplex je na takú akciu príliš veľkí ajked je to čo by kameňom dohodil (a to doslovne) z Agroinštitútu.

* Nový Slovenský Kalendár

TOPlist