piatok, februára 17, 2006

Valašský letecký deň (MP56)

„Mám radosť z našej sily,“ vyhlásil Bolek III., valašský kráľ, „naše lietadlá budú pre FSŠ istotne prínosom.“ Komentoval tak letecký deň konaný pri príležitosti panovníkových narodenín.

V časoch vzniku Valašského kráľovstva mal monarcha Bolek I. k dispozícii iba výsadkové lietadlo An-2, prieskumný Brigadýr a bitevný vetroň Blaník. V súčasnosti je sila Valašského letectva takmer päťnásobná.

Pokračovanie na str. 6

Rozšírenie FSŠ možné (MP56)

Ako včera oznámil na tlačovej besede premiér FSŠ Mikuláš Fico Mečiar II, požiadavka Valašského kráľovstva na začlenenie do Federácie Slovenských Štátov bola predložená parlamentu ktorý ju prijal a súhlasil zo zahájením vstupných pohovorov. Ak budú úspešne ukončené, stane sa tak Valašské kráľovstvo po Spišskej republike, Oravsko Liptovskej únii, Dolnoslovenskej demokratickej republike, Záhoráckom autonómnom štáte, Nitriansko-trnavskej župe , Košickej ľudovo demokratickej republike, Bratislave, Federácie horských štátov Slovenska a Zakarpatskej Ukrajine desiatym členom.

Ako je z histórie známe, Slovenska republika sa pre neustále vnútorné spory medzi samosprávami, štátom a národnostnými menšinami rozpadla v roku 2026 na malé mestské štáty z ktorých sa po takmer desaťročí vyjednávaní a zlučovaní, vykryštalizovali súčasní členovia FSŠ. V roku 2037 bola za člena prijatá aj Zakarpatská Ukrajina ktorá sa odtrhla od Veľkej Ukrajiny. Parlament menoval komisiu ktorá určí požiadavky pre vstup Valašského kráľovstva do FSŠ…. Pokračovanie na str. 3

Súvisiace články:

Komu patrí Šariš? KĽDR tvrdí, že im. FHS to popiera.

utorok, februára 14, 2006

Šport (MP56)

Slovan prehral

Slovan Bratislava včera prehral druhý zápas o titul majstra európskej ligy. Víťaz zápasu a vedúci team tabuľky Poľnohospodár Humenné je zároveň aj obhajcom titulu a evidentne si nechce nechať ujsť príležitosť..... Pokračovanie na str. 12

Nitra remizovala

HKM Nitra včera remizoval zo Spartakom Kyjev v 12 kole EHL 3:3. Prvý team tabuľky HKM Nitra vedie o 2 body pred Duklou Trenčín a o 3 pred Dynamom Bukurešť............. Pokračovanie na str. 12

14 obeti na Ostravsku (MP56)

14 obeti na Ostravsku

Obnovenie bojov medzi OOO ( Organizácia za Oslobodenie Ostravska), teroristickou skupinou “Tieszin” českými ozbrojenými silami si vyžiadalo životy 12 civilistov, jedného policajta a jedného teroristu. Boje prepukli po tom, čo teroristi nastražili bombu pred policajnou stanicou kde zadržiavali jedného z ich členov. OOO potom ako odpoveď vyhodili do vzduchu niekoľko skladísk patriacich občanom s poľskou národnosťou.

Zároveň šéf OOO oznámil že ich organizácia sa snaží o osamostatnenie Ostravska legálnou cestou a nie teroristickými činmi. Vyhodenie skladísk označil za oslabenie teroristov ktorých vraj občania vlastniaci sklady skrývali, poskytovali im peniaze a svoje kontakty.

Odstupujúca Česká prezidentka Aneta Langerová oznámila že predloží požiadavky OOO parlamentu.

Ak ich parlament prijme …. Pokračovanie na str. 3

TOPlist